اینترنت اشیا در کشاورزی دقیق

اینترنت اشیا در کشاورزی دقیق

کشاورزی قدیمی‌ترین حرفه در جهان در معرض تحول و دگرگونی قرار گرفته است. در کشاورزی هوشمند دستگاه‌ها با تکنولوژی اینترنت اشیا یا همان IOT، سیستم‌های مکان‌یابی و فناوری‌های جدید مورد استفاده قرار می‌گیرند. وقتی ما در شرایطی قرار می‌گیریم که باید غذای بیشتری با منابع کمتری تولید کنیم، هر مزیت یک برد قلمداد می‌شود. اینجاست که اینترنت اشیا  قدرت خود را نشان می‌دهد و با مزایایی که به همراه دارد تولید مواد غذایی را افزایش می‌دهد. در اواخر قرن نوزدهم و قرن بیستم، شاهد تعدادی از نوآوری‌های مکانیکی مانند تراکتور و ماشین بودیم. امروزه برای تولید محصولات کشاورزی بیشتر با هزینه‌های پایین‌تر و مصرف بهینه منابع از IOT استفاده می‌شود.

 

پیاده سازی اینترنت اشیا در کشاورزی دقیق

در کشاورزی دقیق مبتنی بر اینترنت اشیا، سیستمی برای نظارت و مانیتور کردن زمین کشاورزی در اختیار داریم. این سیستم، اطلاعات یکپارچه‌ای را در اختیار کشاورز قرار می‌دهد و آبیاری زمین را نیز خودکار می‌کند. کشاورزان می‌توانند وضعیت زمین را در هر کجای دنیا که باشند، رصد کنند. سیستم‌های کشاورزی مبتنی بر اینترنت اشیا، علاوه بر کاربرد در روش‌های سنتی کشاورزی و در مقیاس بزرگ، قابل استفاده در مزرعه‌های کوچک خانگی و روش‌های کشاورزی ارگانیک و مدرن است.

اپلیکیشن‌های اینترنت اشیا در کشاورزی شامل ردیابی وسایل نقلیه کشاورزی، نظارت بر دامداری و موارد دیگری که به شرح زیر است، می‌باشد:

  1. سنسورهای خاک که می‌توانند شرایط نامنظم مانند میزان اسیدی بودن بیش از حد خاک را به کشاورزان هشدار دهد. این امر به کشاورزان این امکان را می‌دهد که محصولات با کیفیت‌تری تولید کنند.
  2. تراکتورهای بدون سرنشین با قابلیت کنترل از راه دور که باعث صرفه‌جویی قابل توجهی در هزینه‌های نیروی کار می‌شود.
  3. سنسورهای تشخیص رطوبت، دما و ترکیبات معدنی خاک به منظور نظارت بهتر بر کشاورزی.

 

ذخیره سازی داده‌ها

داشتن فضایی برای ذخیره اطلاعات به دست آمده از اینترنت اشیا نقش بسیار مهمی در بهبود فرایند دارد. در دنیای IOT، حسگرها منبع اصلی جمع آوری داده‌ها در مقیاس بزرگ هستند. داده ها با استفاده از ابزارهای تجزیه و تحلیل به اطلاعات معنی دار تبدیل می شوند. تجزیه و تحلیل داده ها به تجزیه و تحلیل شرایط آب و هوایی، شرایط دام و شرایط محصول کمک می کند. با دسترسی به داده‌ی سنسورها می‌توانید از وضعیت واقعی محصولات در زمان درست مطلع شوید تا تصمیمات بهتری راجع به برداشت محصول بگیرید. به طور کلی اینترنت اشیا در صنعت کشاورزی به کشاورزان کمک کرده است تا حاصل خیزی زمین را حفظ کنند و حجم و کیفیت محصول را افزایش دهند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا