نقش کشاورزی دقیق در مواجهه با چالش غذایی آینده
سازمان ملل امنیت غذایی را دسترسی همه مردم به غذای کافی در تمام اوقات برای داشتن یک جسم سالم میداند. طبق این تعریف موجود بودن غذا، دسترسی به غذا و پایداری در دریافت غذای روزانه سه عنصر اصلی امنیت غذایی محسوب می شوند. امروزه امنیت غذایی به یکی از مهم ترین اولویتهای امنیتی کشورها تبدیل شده است. کاهش منابع آبی، کمبود مواد غذایی و لزوم تأمین آن برای کشورها مسائلی هستند که ظرفیت بالقوه تبدیل به بحرانهای امنیتی را دارند. تولید جهانی غذا باید تا سال 2050، 50 تا 70 درصد افزایش پیدا کند تا بتواند جمعیت پیش بینی شده 9 میلیارد نفری را تغذیه کند. دستیابی به این هدف تنها با هوشمند سازی فرایندهای کاشت تا برداشت و استفاده از کشاورزی دقیق میسر میشود.
چرا کشاورزی دقیق ؟
کشاورزی دقیق راهکار مناسبی جهت غلبه بر مسائلی از قبیل امنیت غذایی و منابع انسانی میباشد و از نتایج کاربرد این فناوری در کشــاورزی، مصرف بهینه نهادههای کشاورزی، کاهش هزینه تولید، افزایش سلامتی محصول، کاهش سختی کار، کاهش خسارات زیست محیطی و در نهایت افزایش بهره وری درکشاورزی است.
اهمیت كشاورزی در تأمین مواد غذايی از گذشته مورد توجه انسان بوده است. همگام با پیشرفت دانش، متدها و ابزارهایی اختراع شدند که حرکت از کشاورزی سنتی به کشاورزی مدرن را امکان پذیر نمودند. این ابزارها به کشاورزان کمک میکردند که کارها را سادهتر انجام دهند. از سوی دیگر برای رفع محدودیتهای کشاورزی سنتی تحقیقات وسیعی صورت گرفت كه استفاده از پهپاد و پایش هوایی از نتایج آن بود. پهپادها نقش اساسی در آنالیز خاک، پایش محصولات، مدیریت آبیاری و … ایفا میکنند.
شرکتهای مانند AGCO در تلاشند تا تولیدات کشاورزی را با افتتاح مزارع آینده در آفریقا و در زمینهایی که قبلاً مورد استفاده قرار نگرفتهاند، افزایش دهند. اما با وجود اثبات مزایای فراوان توسعه کشاورزی دقیق در کشورهای پیشرفته، این فناوری در کشور ما چندان توسعه نیافته است.