مبارزه با کرم‌های ارتشی

کرم‌های ارتشی

Army worms یا کرم‌های ارتشی آفاتی اسرارآمیز هستند که به طور مجلل در زمین‌های کشاورزی در سراسر جهان زندگی می‌کنند. کرم‌های ارتشی بیشتر به ذرت علاقه دارند و تقریباً یک شبه کل یک مزرعه ذرت را می‌جوند. این آفت می‌تواند به بیش از 80 گونه گیاهی حمله ‌کند. کرم ارتشی در طول سال در دماهای گرم به محصول حمله می‌کند و به شرایط خاصی برای مهاجرت و شیوع گسترده نیاز ندارد. آسیب کرم ارتشی در پاییز ممکن است از نظر ظاهر و شدت متفاوت باشد. در مزارع احتمالا مشاهده کرده‌اید که چمن نازک شده و لکه های قهوه‌ای رنگی شبیه به لکه‌هایی که گاهی در زمین‌های گلف دیده می‌شود، ایجاد شده است. این لکه‌ها نتیجه‌ی خشک شدن سریع چمن پس از جویده شدن توسط کرم‌های ارتشی پاییزی است. به همین دلیل، آسیب این آفت اغلب شبیه آسیب خشکسالی است.

جای تعجب نیست که این آفت ریز می‌تواند در مناطق اصلی تولید غلات ویرانی به بار آورد. کرم‌های ارتشی اکنون به طور تهاجمی به آسیا رفته و در اکثر کشورهای جنوب شرقی و شمال شرقی آسیا گسترش یافته اند. در آفریفا نیز ورود این آفات به مزارع باعث زیان اقتصادی سالانه 12 کشور تولید کننده ذرت بین 1 تا 4.6 میلیارد دلار شده است.

نبردی سخت، اما کاملاً آماده در چین

چین دومین تولید کننده بزرگ ذرت در جهان مورد حمله شدید کرم‌های ارتشی قرار گرفت. به گفته مقامات دولتی از زمانی که برای اولین بار وجود این آفت شناسایی شد به سرعت به 21 استان از 34 استان راه یافت و تنها در 6 ماه نزدیک به 600000 هکتار از زمین های کشاورزی را آلوده کرد. کنترل شیمیایی به عنوان روشی موثر برای مهار و کاهش انتشار کرم‌های ارتشی در دستور کار قرار گرفت. بسیاری از کشاورزان به سمپاشی سنتی متوسل شدند که به دلیل زمان‌بر بودن و نرخ هجوم سریع آفت منجر به نتایج ضعیف شد.

با توجه به این وضعیت، دستگاه‌های کشاورزی هوشمند مانند پهپاد برای رفع این مشکلات مورد استفاده قرار گرفتند. پهپاد‌های سمپاش راندمان بالایی داشتند به طوری که می‌توانستند تا 14 هکتار در ساعت را سمپاشی کنند. پهپادها حتی قادر بودند به طور ایمن برای از بین بردن آفات در شب، زمانی که کرم‌های ارتشی تمایل دارند فعالانه از گیاهان تغذیه کنند، عملیات سمپاشی را انجام دهند.

پس از پایان پروژه میزان مرگ و میر تا 90 درصد گزارش شد. نتایج حاصل از این رویداد نشان داد که پهپادهای بارگیری شده با حشره‌کش‌های مصنوعی با موفقیت آفات را از بین برده‌اند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا