کاربرد پهپاد در کشاورزی دقیق

کاربرد پهپاد در کشاورزی دقیق

 

در این دانشنامه قصد داریم به کاربرد پهپاد در کشاورزی دقیق بپردازیم. در مقاله تکنولوژی‌های کشاورزی دقیق، فناوری‌هایی که در کشاورزی دقیق کاربردها زیادی دارن را بررسی کردیم. یکی از تکنولوژی‌ها، استفاده از پهپاد در کشاورزی دقیق بود. در این دانشنامه قراره کاربردهای پهپاد در کشاورزی دقیق را با جزییات بیشتری بررسی کنیم.

همونطور که در دانشنامه‌های قبلی اشاره شد، پهپاد در بیشتر صنایع جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده‌اند. دانش حاصل از پهپاد در کشاورزی دقیق هم می‌تونه بسیار کمک کننده باشه. از مهمترین کاربردهای پهپادها در کشاورزی دقیق می‌شود به موارد زیر اشاره کرد.

 

نقشه‌برداری و مدیریت علف‌های هرز

یکی از شناخته شده‌ترین کاربرد پهپاد در کشاورزی دقیق، تهیه نقشه‌ی دقیق علف‌های هرز در زمین کشاورزی است. علف‌ها که به عنوان گیاهان ناخواسته در زمین کشاورزی شناخته می‌شن، مشکلات بسیاری رو برای محصولات ایجاد می‌کنن. علاوه بر مصرف منابع مورد نیاز برای رشد محصول مانند، آب و خاک و حتی نور مناسب، می‌تونن در فرآیند برداشت هم اختلال ایجاد کنن. راه‌حلی که معمولا برای مقابله با علف‌های هرز پیشنهاد می‌شود، معمولا شامل استفاده از علف‌کش هاست. استفاده از علف‌کش‌ها برای تمام سطح مزرعه مشکلاتی مانند افزایش احتمال مقاومت علف به علف‌کش، آسیب به محیط زیست و همچنین افزایش چشمگیر هزینه را به همراه داره.

به منظور مقابله با این مشکلات از یکی از قابلیت‌های کشاورزی دقیق استفاده می‌شود. این قابلیت به کشاورز کمک می‌کنه که پاشش علف‌کش‌ها تنها در منطقه‌ای که دچار علف‌های هرز شده انجام بده. به این منظور لازمه مناطقی که دچار علف‌های هرز شده‌اند با دقت شناسایی بشن و یک نقشه از اون‌ها تهیه بشه. پهپادها به کمک تصویربرداری‌های دقیق هوایی این امکان رو به بهترین نحو فراهم می‌کنن.

 

مانیتور رشد گیاه و تخمین محصول نهایی

همواره یکی از مشکلات اساسی در بهبود کیفیت محصولات، نبود ابزارهای مناسب به منظور مانیتور روند رشد گیاه هست. اما امروزه به لطف پهپاد این امکان به خوبی فراهم شده که در هر زمان و با توجه تغییرات محیطی از جمله آب و هوا، کشاورزان بتونن وضعیت رشد محصولاتشون رو به خوبی مانیتور کنن. علاوه بر این مانتیور پارامترهایی مانند میزان نیتروژن و یا زیست‌توده‌ی گیاه در تخمین حجم و وضعیت محصول نهایی بسیار موثر هست. همچنین تشکیل نقشه‌های سه بعدی از محصولات کمک می‌کنه با اندازه‌گیری پارامترهایی مانند ارتفاع گیاه، فواصل گیاهان از هم و همچنین شاخص مساحت برگ وضعیت گیاه به خوبی مانیتور و بررسی بشه.

 

مانیتور سلامت گیاه و تشخیص بیماری

یکی از عوامل بسیار مهم در به دست‌ آوردن یک محصول با کیفیت، مانیتور دقیق و دائم سلامت گیاه هست. چرا که هرچه بیماری‌ها زودتر تشخیص داده بشن، اقدامات لازم سریعتر انجام میشه و در نهایت از رشد سریع بیماری در بین محصولات جلوگیری میشه. در حالت معمولی این فرآیند توسط نیروهای انسانی انجام میشه که خب هم زمان‌بر هست و هم هزینه‌ی زیادی را به کشاورز تحمیل میکنه. روش دیگه‌ای که برای مقابله با بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیره، استفاده از آفت‌کش‌ها به صورت دوره‌ای و منظم هست. این روش‌ هم زمان‌بر و پرهزینه محسوب می‌شود.

از اونجایی که برای گیاهان هم” رنگ رخساره دهد خبر از سر درون”، وجود بیماری‌ در گیاهان به سرعت روی ویژگی‌های زیست-شیمیایی و زیست-فیزیکی اون‌ها تاثیر میذاره و با یک مانیتور سریع و به موقع میشه به خوبی نواحی آغازین بیماری رو شناسایی کرد و در نهایت اقدامات لازم رو در صورت نیاز انجام داد. به صورت کلی پهپادها در مانیتور سلامت گیاه و جلوگیری از شیوع بیماری به دو صورت موثر هستن. اول در مراحل ابتدایی شیوع بیماری به کمک جمع‌آوری اطلاعات به کنترل بیماری کمک می‌کنن و دوم در مراحل درمان که کشاورزان می‌تونن به کمک پهپاد تنها نواحی درگیر با بیماری رو به کمک آفت‌کش‌ها پاکسازی کنن و دیگه لازم نیست هزینه‌ای اضافی برای پاشش آفت‌کش‌ها در تمام مزرعه بهشون تحمیل بشه.

 

مدیریت آبیاری به کمک پهپاد در کشاورزی

از دیگر کاربردهای اصلی پهپاد در کشاورزی، به کارگیری در مدیرین آبیاری هست. جالبه بدونین حدود 70% آب آشامیدنی در سراسر جهان برای کشاورزی مصرف میشه! یک رقم عجیب و غریب که بهمون یادآوری میکنه چقدر به کارگیری کشاورزی دقیق برای بهینه کردن مصرف آب در زمین‌های کشاورزی ضروری و حساس هست. کشاورزی دقیق با استفاده از آب در مکان مناسب، زمان مناسب و به مقدار مناسب موجب بهینه‌سازی مصرف منابع میشه. در این راستا پهپادها به کمک تهیه تصاویر هوایی نواحی از زمین کشاورزی که نیازمند آب هستن را شناسایی میکنه و از این تصاویر نقشه‌های مربوط رو تهیه می‌کنه. همزمان با این موارد پهپادها می‌تونن با تهیه نقشه‌هایی از نوع خاک و نفوذپذیری آن در نقاط مختلف به بهینه‌ کردن مصرف آب کمک کنن.

 

سمپاشی و کودپاشی

یکی دیگر از کاربرد پهپاد در کشاورزی دقیق، فراهم کردن امکان سمپاشی و کود پاشی در نواحی مختلف زمین کشاورزی و با توجه به نیاز زمین هست. در روش‌های سنتی اپراتورهایی مسئولیت پاشش محلول کود و سم رو به عهده داشتن. این روش‌ها علاوه بر زمان‌بر بودند باعث میشدن در نواحی که نیاز به پاشش کود و یا سم نبود هم پاشش‌هایی صورت بگیره که علاوه بر افزایش هزینه، موجب تخریب هرچه بیشتر محیط زیست میشد. این در حالی هست که پهپادها می‌تونن به خوبی نواحی مورد نیاز رو شناسایی کنن و درست در همون مناطق و متناسب با نیاز پاشش را به خوبی انجام بدن.

گرچه کاربرد پهپاد در کشاورزی دقیق تنها به این موارد محدود نیست، ولی در این دانشنامه سعی کردیم کاربردهای اصلی پهپادهای شگفت‌انگیز را در این صنعت باهم مرور کنیم.

ممنون که باز هم همراه آساگرو بودین. تا درودی دیگر… بدرود😊

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا