چه نوع حسگرهایی در کشاورزی دقیق استفاده میشوند؟
چالشهایی از قبیل رشد سریع جمعیت، تغییرات اقلیمی، کاهش میزان بارندگی سالانه و افزایش فشار برای تغذیهی افراد در سطح جهان تاثیر چشم گیری بر نحوه انجام کشاورزی داشته است. با توجه به وضعیت موجود، کشاورزی باید هوشمندانهتر و با استفاده از فناوریهای جدید و پیشرفته انجام شود. چرا که کشاورزی دقیق تنها راه حل رفع نیازهای بی پایان و رو به رشد جمعیت جهان است.
حسگرهای کشاورزی دقیق بسیار کارآمد هستند. زیرا دادههایی را انتقال میدهند که به کمک آن کشاورز میتواند علاوه بر نظارت بر شرایط، محصولات خود را بهبود بخشد و در کمترین زمان از تغییرات ایجاد شده در مزرعه مطلع شود. با استفاده از حسگرهای هوشمند کشاورزی میتوان با آفات مبارزه کرد و برای محافظت از محصولات در برابر هر گونه خطر برای محیط زیست سریع اقدام کرد.
حسگر ابزاری است که ورودیهای خاص مانند نور، حرکت، فشار، گرما یا رطوبت را به دادههایی که توسط انسان قابل خواندن و پردازش باشد، تبدیل میکند.
سنسورهای مورد استفاده در کشاورزی
- سنسورهای الکتروشیمیایی
حسگرهای الکتروشیمیایی به جمع آوری و پردازش دادههای شیمیایی خاک کمک میکنند. آنها مواردی از قبیل میزان مواد مغذی و سطح pH خاک را اندازه گیری میکنند.
- سنسورهای مکانیکی خاک
از این سنسورها برای اندازه گیری تراکم خاک یا مقاومت مکانیکی استفاده میشود.
- سنسورهای دی الکتریک رطوبت خاک
این سنسور رطوبت خاک را با کمک یک ثابت دی الکتریک محاسبه میکند. سنسورهای رطوبت اجازه میدهند تا میزان رطوبت خاک زمانی که سطح پوشش گیاهی پایین است بررسی شود.
این سنسور اطلاعاتی درباره دمای هوا، دمای خاک در سطوح مختلف، بارندگی، سرعت باد، دمای نقطه شبنم و فشار جو را ارائه میکند.
- سنسورهای GPS
این سنسور به طور کلی با صنایع خودروسازی مرتبط است ولی برای کشاورزی هوشمند هم بسیار سودمند میباشد. یکی از چالشهای مهمی که ساکنان باستان باید تجربه میکردند، گلهداری گوسفندان بود. آنها مجبور بودند با روشهای مختلف از ورود دام به مزارع جلوگیری کنند. با استفاده از GPS، ردیابی دامها دیگر یک چالش نیست چون به راحتی با فشار ساده یک دکمه میتوان بر حیوانات نظارت داشت.