تاثیر کشاورزی دقیق بر کاشت سیب زمینی
سیب زمینی از خانواده سولاناسه و از گیاهان زراعی مهم در جهانه که کشت اون در بسیاری از نقاط مرسوم است. این گیاه از نظر میزان مصرف بعد از برنج و گندم قرار داره و متوسط عملکرد اون 20 تن در هکتار بوده و با شرایط آب و هوایی در بسیاری مناطق جهان سازگاره. سیب زمینی گیاهی علفی چند ساله ست ولی در کشاورزی به عنوان گیاه یکساله کشت میشه. روش معمول تکثیر گیاه از طریق غدههای بذریه که از روی جوانههای غده و ساقههای هوایی ایجاد میشه.
-
نیاز آبی سیب زمینی
سیب زمینی به دلیل داشتن ظرفیت بالای تولید، نیاز آبی زیادی داشته و باید به نوع سیستم آبیاری در آن توجه نمود. سیب زمینی به عنوان یک محصول حساس به خشکی در نظر گرفته میشه و ممکنه تولید مداوم اون به خاطر دورههای مکرر خشکسالی دیگه امکان پذیر نباشه. انتظار میره تغییرات آب و هوا باعث تشدید خشکسالی و تغییر اکوسیستم بشه. سیب زمینی به دلیل ریشه کم عمق نسبت به سایر محصولات به تنش آبی حساس تره. بازدهی بالای سیب زمینی تنها با حفظ سطح رطوبت خاک در طول فصل رشد قابل دستیابیه.
-
علفهای هرز
قدرت رقابت سیب زمینی با علفهای هرز در مراحل اولیه رشد کم بوده و بنابراین کنترل علفهای هرز در مراحل ابندایی رشد گیاه ضروریه. از مهم ترین علفهای هرز سیب زمینی میشه به تاج ریزی، تاج خروس، اویار سلام، پنجه مرغی، خارشتر، تلخه، سلمک، قیاق، تاتوره، پنیرک، گاوچاق کن، کاهوی وحشی، گل جالیز و کنگر صحرایی اشاره کرد.
یکی از روشهایی که کشاورزان میتونن سطح تنش آبی گیاه سیب زمینی رو ارزیابی کنن و با علفهای هرز مبارزه کنن، استفاده از پهپاد و فناوریهای کشاورزی دقیقه. رایج ترین نقش پهپاد در کشاورزی سنجش از راه دور برای ارزیابی و نظارت بر محصولات، توزیع دقیق مواد شیمیایی و کنترل عوامل بیولوژیکیه.
با کمک پهپاد، کشاورز میتونه بازده محصول رو بهبود ببخشه، در زمان صرفه جویی کنه و تصمیماتی در زمینه مدیریت زمین اتخاذ کنه که موفقیت رو در بلند مدت تضمین میکنه.